McLaren pregătește un supercar plug-in hybrid: viitorul model va putea accelera de la 0 la 96 km/h în 2.3 secunde și va fi prezentat în 2020

McLaren va lansa la finalul anului viitor un supercar plug-in hybrid. Modelul va miza pe o platformă nouă și va putea accelera de la 0 la 96 km/h în 2.3 secunde.

Oficialii McLaren au declarat că pentru moment, compania nu plănuiește dezvoltarea unor mașini electrice. Cu toate acestea, producătorul britanic a decis să investească în sisteme plug-in hybrid.

Mike Flewitt, CEO-ul McLaren, a anunțat că în primăvara anului viitor producătorul britanic va lansa o nouă platformă. Primul model dezvoltat pe baza acestei arhitecturi va fi lansat până la finalul anului 2020 și va fi echipat cu un sistem plug-in hybrid.

Britanicii vor opta pentru un sistem care va include și un motor electric amplasat frontal. Bateria pregătită va oferi o autonomie electrică de până la 35 de kilometri, iar supercar-ul va fi capabil să accelereze de la 0 la 96 km/h în doar 2.3 secunde.

De asemenea, reprezentanții McLaren spun că în viitorul apropiat, motorul V8 de 4.0 litri va rămâne în gamă, însă britanicii pregătesc și un V6 pe care să-l introducă treptat alături de sistemele plug-in hybrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *