Hyundai, plan ambițios pentru tehnologia viitorului: Plan uriaș de 52 miliarde dolari pentru mașini electrice, autonome, zburătoare și mașini pe hidrogen

Trecerea la tehnologia viitorului impune investiții serioase pentru constructorii auto! Constructorul sud-coreean Hyundai a anunțat un plan uriaș de investiții cu un termen de cinci ani în valoare de 52 miliarde dolari dintre care o treime se duc pentru investiții în mașini electrice și autonome.

De asemenea, sume importante au fost alocate și pentru investiții în mașini zburătoare, mașini pe hidrogen și diverse servicii de mobilitate, cât și două noi sub-mărci, cu accent pus pe mașini electrice.

Planul numit Strategy 2025 se referă la perioada 2020-2025 și implică investiții anuale de aproape 10 miliarde dolari, în 2018 bugetul investit fiind de 6 miliarde dolari.

Vicepreședintele Hyundai a spus că planul este să fie lansate și mașini zburătoare, chiar înaintea lansării celor mai avansate mașini autonome. Hyundai vrea să ajungă în top 3 al companiilor care vând mașini electrice și pe pile de combustie, obiectivul fiind să vândă anual 560.000 de mașini electrice încărcabile la priză și 110.000 de mașini pe hidrogen, conform Reuters.

Compania se va concentra mai ales în SUA pe mașini cu un mare nivel de autonomie, ținta fiind ca acestea să deservească în viitor așa numitele servicii de tip ”robotaxi”.

Ajutată de acest plan, Hyundai speră să ajungă la o cotă mondială de piață de 5% în 2025, față de 4% în 2018. Coreenii vor și o marjă de profit net superioară, 8%, față de 2,5% în prezent. BMW are o marjă de 9,3%, Toyota are 8,2%, iar alți mari constructori au undeva în zona 2-6%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *