Fostul șef Nissan, Carlos Ghosn, părăsește Japonia

Fostul președinte Nissan, Carlos Ghosn, a fost surprins în Liban, deși se află în condiții stricte de cauțiune pentru a nu părăsi Japonia. Într-o declarație făcută luni după sosirea în Liban, Ghosn a spus că nu a fugit de justiția din Japonia, ci a scăpat mai degrabă de nedreptatea și persecuția politică.

„Sunt acum în Liban și nu voi mai fi ținut ostatic de un sistem de justiție japonez riguros, unde se presupune că vinovăția, discriminarea este răspândită iar drepturile omului sunt refuzate, cu nerespectarea flagrantă a obligațiilor legale ale Japoniei în temeiul dreptului internațional și al tratatelor la care este obligată pentru ale susține ”, a spus Ghosn.

Acesta a mai declarat și faptul că justiția din statul nipon nu este dreaptă “Nu am fugit de justiție – am scăpat de nedreptate și persecuții politice.” . Nu este clar exact când și cum Ghosn a părăsit Japonia pentru a fugi în Liban.

Potrivit unor sursele din ministerului de externe libanez, Ghosn a intrat în Liban în mod legal cu un pașaport francez și folosind ID-ul libanez cu proceduri normale de securitate, a informat Reuters. Întrebat dacă Ghosn a folosit un pașaport francez, serviciul de presă al ministerului francez a declarat că nu are comentarii de făcut.

Luni, Ghosn a ajuns la Beirut cu un avion privat de la Istanbul, au declarat pentru Reuters surse din anturajul familiei Ghosn.

Postul public japonez NHK a declarat că ar putea fi foarte dificil pentru Japonia să ceară Libanului să îl extrădeze pentru proces pe Ghosn, deoarece nu există un acord de extrădare între Japonia și Liban.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *