Echipa McLaren F1 nu poate subestima capacitatea Ferrari de a „reapuca”

McLaren nu își poate permite să subestimeze capacitatea de luptă a celor de la Ferrari de a „reveni” în ciuda problemelor actuale din Formula 1, potrivit directorului echipei, Andreas Seidl.

McLaren a urcat pe locul trei în campionatul constructorilor în Marele Premiu al Belgiei de weekendul trecut, după ce Lando Norris a terminat cursa pe locul șapte.

Rezultatul favorabil ia ridicat pe McLaren peste Racing Point și-a extins avantajul față de Ferrari, de pe locul cinci, care nu a reușit să înscrie niciun punct și a petrecut doar cinci ture cu o mașină în top 10.

Ferrari s-a luptat cu forma până acum, pe fondul problemelor aerodinamice cu mașina sa SF1000 și a lipsei de viteză liniară de la unitatea sa de putere.

Având în vedere că Marele Premiu al Italiei din acest weekend va fi unul dificil pentru echipele cu motorizare Ferrari, având în vedere layout-ul de mare viteză al pistei, acesta oferă celor de la McLaren posibilitatea de a mări diferența față de marca italiană în clasamentul constructorilor.

Șeful McLaren F1, Seidl, anticipează o luptă strânsă cu Racing Point și Renault la Monza, dar a spus că este important să nu uitam de capacitatea celor de la Ferrari de a lupta în acest an.

“Mă aștept să fiu din nou aproape de Racing Points și Renault”, a spus Seidl.

„Așadar, sperăm din nou  într-o oportunitate de a înscrie mai multe puncte decât am făcut-o aici(Marele Premiu al Belgiei 2020).”

În prezent, McLaren se află la șapte puncte distanță față de Ferrari în clasamentul echipelor, cu Renault la două puncte în plus față de Ferrari.

Seidl a spus că a fost dezamăgit de faptul că McLaren avea doar o mașină în cursă după ce Carlos Sainz Jr nu a reușit să ia startul din cauza unei probleme a unității de alimentare care a cauzat o defecțiune a evacuării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *